Arrangement

Arkeologisk dag på Universitetsmuseet

Søndag 22. oktober 2023 kl. 12.00 –15.00

Universitetsmuseet Naturhistorie

jente som graver etter gjennstander i arkeologi inspirert gravekasse
Foto
Bjørn T. Bø, Universitetsmuseet

Velkommen til Arkeologisk dag på Universitetsmuseet! 
 

Søndag 22.10 kl. 12 kommer fortidens hemmeligheter frem i dagen når Universitetsmuseet inviterer til et program fullspekket med arkeologiske aktiviteter.

Denne dagen kan du se nye funn fra forhistorien, lære om hva som skjer med en gjenstand etter den er funnet, og bli med på en reise fra istid til middelalderen langs E39 via alle de spennende funnene gjort under undersøkelsene til Hordfast-prosjektet.
Du får lære om livet i steinalderen på en 6000 år gammel boplass og høre om den enestående 4000 år gamle kammergraven fra Selje, og skjelettene til de fem døde som arkeologene fant spor av i den.

Med lupe kan du undersøke de små sporene av planter og pollen som finnes på arkeologiske utgravninger og hva de kan fortelle om tidligere menneskers liv.

I utstillingen «Tidlig menneskelig atferd» møter du forskere fra SapienCE-senteret som tar deg med tilbake i tid for å utforske begynnelsen til det moderne menneskets historie i Sør-Afrika.

 

Ta med hele familien for å lære mer om livet i fortiden og hvordan vi jobber med arkeologiske funn ved å snakke med forskere, prøve våre gravekasser, skrive med runeskrift, finne fabeldyr fra jernalderen og prøve deg som jeger.

Det vil bli spennende aktiviteter for hele familien.

Inngang:
Voksen: 150,-
Honnør/Student/UiB-ansatt: 110,- 
Barn (0-18 år): Gratis
UiB-student: Gratis

Kjøp billett her.

Praktisk informasjon