Botanisk Hage

Arkimedes' labyrint

Botanisk Hage, Milde

Skipanesvegen 45

Arkimedes’ Labyrint ligger i hagen til Lønningen lystgård i Botanisk hage på Milde. 1330 barlind har blitt plantet i pyramideformasjoner utenfor lystgården. Her er rik mulighet for å gå på oppdagelse for store og små.

Labyrinten ble oppført til åbningen av Botanisk hage i 2018, da arbeidet med Lønningen lystgård var ferdig og bygningen klar for bruk til undervisning, arragementer og aktiviteter i Botanisk hage på Milde.

Botanisk hage har skapt labyrinten i samarbeid med matematikkprofessor Hans Munhte-Kaas, som har tegnet labyrinten etter alle matematikkens regler. Førsteamanuensis Johan Lie har stått for å gjøre Arkimedes’ Labyrint til en faglig formidlingsarena.

Du kan oppleve labyrinten på søndagstur eller ved arrangementer i Botanisk hage, hvor botaniske spor og innhold blir byttet ut til de ulike formål. Dette gør labyrinten til et alsidig formidlingsverktøy for museets botanikere.

– Labyrinten er skremmende og utfordrende, du skal føle på hvordan det er å være i en labyrint. Du skal kunne finne vei, og du skal kunne miste veien. I tillegg til spenningen håper vi denne attraksjonen blir faglig interessant også, sier førsteamanuensis Heidi Lie Andersen.

Åpning av Lønningen lystgård og Arkimedes' labyrint

Finner du veien?

Labyrinten blir ferdig
Arkimedes labyrint ferdigstilles.
Foto/ill.: Heidi Lie Andersen
Foto
Heidi Lie Andersen
Labyrinten
Arkimedes' labyrint
Foto/ill.: Avinor/Daniel Volle - Pandora film
Foto
Avinor/Daniel Volle - Pandora film