Arrangement

Familiedag - Det moderne mennesket

Søndag 14. januar 2024 kl. 12.00 –15.00

Universitetsmuseet, Naturhistorie

Familedag - Sapiens
Foto
UiB

Vi mennesker har gjennom årtusener reist og satt vårt preg på omgivelsene rundt oss, fra de dypeste hav til langt ut i verdensrommet.
Men hva er det egentlig som skiller mennesket fra andre arter? Hvordan fikk vi mennesker egentlig de egenskapene vi har brukt for å utforske verden rundt oss?

Søndag 14. januar kan du og hele familien komme og lære om menneskets utvikling og historie på Universitetsmuseet i Bergen. Det blir aktiviteter, omvisninger, foredrag på hele huset!
Det vil også være forskere fra SapienCE-senteret ved UiB tilstede, de skal blant annet snakke om noe av det de har funnet i Bombos-hulen i Sør-Afrika, som er over 70 000 år gammelt.

Velkommen til å bli kjent med vår arts - og din – historie.

På våre verksteder inviterer vi til utforskning og kreativitet! Her kan du blant annet lage maling av oker og dekorere strutseegg. Prøv deg som arkeolog og gjør din egen utgravning, og lær mer om de funnene som er gjort i Blombos-hulen og hva de forteller om vår art.

I tillegg til flere aktiviteter, vil det bli holdt en egen omvisning i utstillingen "Tidlig menneskelig atferd" for barn og familier, og det vil være mulighet for å møte flere av forskerne fra SapienCE-senteret og stille alle de spørsmålene du måtte lure på.

Velkommen til oss 14. januar!

12.00-15.00: Verksted med oker og strutseegg, fargelegging, arkeologisk utgravning.

13.00: Omvisning i utstillingen "Tidlig menneskelig atferd"

12.00-15.00: Møt forskerne!

 

I tillegg til familieaktivitetene vil det bli holdt foredrag og omvisninger av forskerne fra SapienCE. 

Les mer om SapienCE forskning her.