Kunstverk av Liv Bugge på Universitetsmuseet

Universitetsmuseet, Naturhistorie

I Norge, i likhet med i andre oljenasjoner, preger oljen den nasjonale fortellingen, språket, politikken og økonomien. I «Goliat, Draugen & Maria» undersøker kunstner Liv Bugge vår relasjon til oljen som materie. Kunstprosjektet består av skulpturer og en film, og en av skulpturene vises i Dyphavsutstillingen på Universitetsmuseet.

Skulpturene er støpt i betong i støpeformer laget fra 3D-printede modeller av undersjøiske landskap. Skulpturene viser havbunnens topografi (batymetri) i tre av få oljefelt på norsk sokkel med offentlig tilgjengelige geodata: Goliat i Barentshavet, og Draugen og Maria på Haltenbanken i Norskehavet.

Filmen er tilgjengelig for deg i utstillingen via smarttelefon eller nettbrett med iOS. Last ned appen Goliat, Draugen & Maria. Appen tar i bruk AR, utvidet virkelighet, en teknologi som kombinerer den fysiske verden med den virtuelle og her du får møte objekter i den virkelige verden kan være vertskap for virtuelle elementer.

De øvrige skulpturenen i prosjektet vises i Strandkaiterminalens venteareal i desember og januar, og på Mon Plaisir i Sandviken i mars. Samtidig med visningen i Bergen, vises også verket i utstillingen «Opplevelser av olje» på Stavanger kunstmuseum

Om kunstneren

Liv Bugge bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Higher Institute for Fine Art i Belgia. Hun har hatt solopresentasjoner i blant annet Marabouparken Konsthal i Stockholm, Kunstnernes Hus og Interkulturelt Museum i Oslo, og i Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand. Arbeidene hennes har blitt vist i en rekke gruppeutstillinger, inkludert Gøteborg internasjonale biennale for samtidskunst, Kunsthall Trondheim, Melahuset i Oslo, og Malmö Konsthall. Liv Bugge er i førsteamanuensis ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Bestillingsverk

«Goliat, Draugen og Maria» er et bestillingsverk for Volt og er produsert i samarbeid med Stavanger kunstmuseum. Prosjektet er støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, KORO (LOK), Stavanger kunstmuseum og Volt. Volts program for 2021 er støttet av Bergen kommune, Kulturrådet, KORO (LOK) og Vestland fylkeskommune (KUP).

En person ser på AR gjennom smarttelefon
Eivind Egeland/Stavanger kunstmuseum, MUST
Kunstobjekt ligger på flate
Eivind Egeland/Stavanger kunstmuseum, MUST
To innspurte hender
En skjermdump fra filmen "Goliat, Draugen & Maria"
Marte Vold
Liv Bugge
PORTRETT: Kunstverk av Liv Bugge på Universitetsmuseet fra 15. desember 2021. Velkommen!
Kajsa Dahlberg