Arrangement

Stand for psykisk helse

Fredag 8. oktober 2021 kl. 8.30 –9.30

Gartnerboligen i Muséhagen

Gartnerboligen i Muséhagen
Foto
UiB

Kjære alle ansatte ved Universitetsmuseet.

Verdensdagen for psykisk helse arrangeres søndag 10 oktober 2021. I den forbindelse markerer UiB verdensdagen med stands fredag 8. oktober rundt omkring på hele campus. Vernetjenesten ved Universitetsmuseet skal markerer dagen med stands foran Gartnerboligen i Muséhagen. Vi deler ut kaffe, boller plakater og «stresshjerter» og håper at så mange som mulig av våre kollegaer ved museet vil komme innom oss denne morgenen. Slå av en prat. Få seg en kaffekopp og en bolle. Møt mange av verneombudene og kollegaer. Velkommen.

 

 

 

God psykisk helse på arbeidsplassen -  Seks tips for gode arbeidsdager

 

1. Hils - Å bli møtt med høflighet og respekt styrker selvfølelsen og følelsen av å høre til.

2. Ros - Gjennom arbeid får vi bekreftelse på at vi duger og betyr noe.

3. Prat sammen - Snakk sammen om stort og smått. God kommunikasjon bygger tillit. 

4. Feire oppturene sammen - Å føle at man bidrar til noe meningsfylt, styrker den psykiske helsen. Å feire oppturene sammen kan skape tilhørighet til arbeidsplassen og et fellesskap rundt det å møte egne eller felles mål. 

5. Se den du prater med - Gi bekreftelse, vis at andre betyr noe og se hverandre for å skape et fellesskap. Det gir trygghet og tilfredsstillelse å kunne føle at man er medlem av gruppen.

6. Tør å utfordre - Når du gjennomfører oppgaver og utfordringer som du kan mestre – og mottar ros for det – vil selvtilliten vokse.

Kilde: Verdensdagen.no