Arrangement

Åpent hus på Universitetsmuseet

Lørdag 30. oktober 2021 kl. 11.00 –15.00

Universitetsmuseet,

Naturhistorie, Muséplass 3

Kulturhistorie, Haakon Sheteligs plass 10

75 år med tanker på UiB
75 ÅR SIDEN: Stortinget vedtok å opprette et universitet i Bergen. Utover høsten markerer vi jubileet med et variert program; det blir utstillinger, debatter, foredrag, konserter og mye mer. Det hele toppes i jubileumsuken 25.–31. oktober og Universitetsmuseet holdes åpent for publikum.
Foto
Foto/Ill: Universitetet i Bergen

I forbindelsen med jubileet til Universitetet i Bergen holdes Universitetsmuseet åpent for publikum denne dagen. 

I 2021 er det 75 år siden Stortinget vedtok å opprette et universitet i Bergen. Feiringen startet med et jubilueumsforedrag 9. april, på dagen 75 år etter stortingsvedtaket.

Utover høsten markerer jubileet med ulike arrangementer; utstillinger, debatter, foredrag, konserter og mye mer. Det hele toppes i jubileumsuken 25.–31. oktober, når vi åpner dørene for hele byens befolkning.

Hver krik og krok av Universitetsmuseet er åpent for publikum denne dagen. Det blir aktiviteter i Kunnskapslaboratoriet i kjelleren, konserter i Tårnsalen, foredrag i aulaen og forskere og utstillinger i alle rom på Universitetsmuseet, naturhistorie og kulturhistorie. Unike godbiter fra samlingene hentes frem, og publikum får prøvd seg på blant annet forgylling og andre konserveringsteknikker med mer. 

Programmet ruller og går hele dagen, her er det bare å stikke innom og se og delta på alt som skjer. Få ny kunnskap og nye opplevelser. 

10.00 - 17.00      Åpent hus: Gratis adgang til museets utstillinger

11.00 - 15.00      Godbiter fra samlingene: Universitetsmuseets naturhistoriske og kulturhistoriske forskere viser frem gjenstander og objekter og inviterer til diskusjon og læring.

11.00 - 15.00      Tingens tilstand: Museets konservatorer demonstrerer teknikker og metoder som malerikonservering, konservering av arkeologiske gjenstander, rengjøring av geologiske samlinger, forgylling m.m.

Det blir også quiz, rebus og premiere på utstillingene: 

«Underverk av mangfald» og «Hører hjemme på museum?» 

Hele programmet for jubileumsuken finner du her - 75 år med tanker.