Arrangement

Soppens dag

Søndag 5. september 2021 kl. 13.00 –17.00

ARBORETET.

MILDEVEGEN 240, 5259 HJELLESTAD

Sopp på grønn skogbunn
Foto
Siri Skretting Jansen

Soppens dag er en felles markering i Norge, Sverige og Danmark - dette er alltid den første søndagen i september. Norges sopp- og nyttevekstforbund i samarbeid med sine 37 medlemsforeninger står nå for arrangementene i Norge.

Hensikten er å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte.
I Norge finnes rundt 7000 arter av storsopper, og de spiller en viktig rolle i naturen. Soppen er en del av det unike samspillet mellom trær og planter. Mange arter kan ikke eksistere uten soppsymbiose. Soppen er dessuten med på å bryte ned døde trær, kvister barnåler og mye mer. Dette gir igjen næring til nye vekster.

En sopptur kan bringe kulinariske opplevelser, gi mosjon og økt velvære, samt mange fine naturopplevelser. Kunnskap om naturen gjør turen rikere.

Vi håper dagen vil gi en inspirasjon til mer kunnskap om sopp og de gledene en sopptur vil gi. Vi har mange frivillige her denne dagen som kan fortelle om arbeidet vårt og kanskje også inspirere deg til å bli medlem.

 

Arrangør

Bergen sopp- og nyttevekstforening i samarbeid med Universitetshagene.

Program

Vi har selvfølgelig soppkontroll, den er åpen for alle og gjelder hele dagen.

Det blir det sopputstilling, salg av effekter og soppsuppe, samt soppquiz for barn.

Det vil bli gjort nødvendige tiltak mot koronasmitte.

Norges sopp- og nyttevekstforbund, i samarbeid med sine 36 medlemsforeninger, har arrangert Soppens dag siden 2009. Her i Bergen har vi holdt på siden 1995. De første årene var det også utstilling på Torget, men siden 2006 har alt foregått i Blondehuset.