Arrangement

Siste Kapittel - En aldringsfestival

Lørdag 19. juni 2021 kl. 11.00 –22.00

Universitetsaulaen, Muséhagen, Tårnsalen og Forhandlingsrommet på Universitetsmuseet, naturhistorisk museum.

Muséhagen
Muséhagen
Foto
Torsten Eriksson, UM

Siste kapittel skal over to dager samle mennesker på tvers av alder, fagfelt og nasjonaliteter for å utforske og utfordre hvordan vi eldes.

- Aldringsfestivalen har et alvorlig utgangspunkt, men er en lystbetont, ambisiøs og feirende tilnærming til aldring, sier festivalsjef Anna Helle-Valle i en pressemelding

 Festivalen har som mål å ta tilbake alderdommen ved å utfordre stereotypier, fordommer og diskriminering, og fremme samhold og nysgjerrighet på tvers av generasjoner og roller. 

- Gjennom opera, tango, allsang, poesi, visuell kunst, botanikk, folkemusikk, capoeira, foredrag, fortellinger og samtaler vil du få opplevelser og perspektiver du ikke visste at du savnet, sier festivalsjef Anna Helle-Valle.

Fredag 18. juni inviteres deltakere til et internasjonalt fagseminar ved Fakultet for musikk, kunst og design (UiB).

Les mer om festivalen og programmet her - Siste kapitel festivaldag

Lørdag 19. juni inviterer Siste Kapittel unge og gamle til å delta på en vakker og engasjerende feiring i Universitetsaulaen, Muséhagen, Tårnsalen og Forhandlingsrommet på Universitetsmuseet, naturhistorisk museum.

Under festivalen og på den digitale arenaen www.sistekapittel.no vil et mangfold av forestillinger, presentasjoner, debatter og møter med sangere, poeter, dansere, forskere, politikere, og helsepersonell bli tilgjengelig.

Festivalen er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Bergen Nasjonale Opera, Bergen Sanitetsforening og med bidrag fra KODE, Edvard Grieg Kor.

Festivalen er støttet av Norges forskningsråd, Kavlifondet, Bergen kommune, Kulturrådet, Vestland fylke, Fritt Ord og Bergen Sanitetsforening.

- Siste kapittel markerer begynnelsen på en ny felles fortelling om hva det vil si å bli gammel i Norge, sier festivalsjef Anna Helle-Valle.

Festivalen er gratis og åpen for publikum i alle aldre, men på grunn av smittevern vil det være et begrenset antall plasser på hvert arrangement.

Mer informasjon: https://www.sistekapittel.no/