Arrangement

Gratis foldeverksted i keramikk

Lørdag 7. mars kl.12.30-15-30,

Søndag 8. mars kl.12.30-15-30,

 

Naturhistorie,

vestibyle

Avlyst

Skapende krefter

Lag dine egne geologiske foldestrukturer i leire. Vi søker 20 personer til å medvirke med billedkunstner Hanne Åmli i å folde keramikk.

 

I et eksklusivt møte med billedkunstner Hanne Åmli og geolog Haakon Fossen (lørdag) og geolog Sebastian Wolf (søndag) har du en sjelden sjanse til å medvirke til utstillingen “Oppdagelsen av Jotunfjeldene”  på Universitetsmuseet i Bergen.  Billedkunstner Hanne Åmli jobber sammen med geologer når hun lager sine skulpturer og malerier, og på dette spennende keramikkverkstedet får du lage skulpturer samtidig som du lærer om geologisk forskning. Under foldeverkstedet vil Åmli vise teknikker for å lage folder i keramikken, som er samme prinsippet som finnes igjen i fjellenes strukturer. Gjennom å jobbe med keramikken, etterlikner vi såkalte metamorfe foldingsprosesser. Haakon Fossen vil  undervise om strukturgeologi og hvordan grunnfjellet blir eltet og formet av store krefter i dypet som trykk og temperatur. Og hvordan fantastiske mønster oppstår.  

 

Arrangementet er i tilknytning til utstillingen «Oppdagelsen av Jotunfjeldene», og keramikken som blir laget på kurset vil vises i utstillingen. Etter utstillingen avsluttes ved Universitetsmuseet får alle deltakerne med seg keramikken hjem. 

 

Ved å melde seg på takker deltakerne ja til å fotograferes og filmes til bruk i Universitetsmuseet kommunikasjonskanaler.   

Vi har plass til 10 personer hver dag. Ta med forkle eller lignende for å beskytte dine egne klær og en kjevle per person.

 

Kursdag 1 for 10 personer - Lørdag:

12.30 Oppmøte Vestibyle og velkomst

12.45 Foldeverksted i keramikk med billedkunstner Hanne Åmli

14.15 Pause

14.30 Hvordan grunnfjellet blir eltet og formet med geolog Haakon Fossen

Kursdag 2 for 10 personer - Søndag: 

12.30 Oppmøte Vestibyle og velkomst

12.45 Foldeverksted i keramikk med billedkunstner Hanne Åmli

14.15 Pause

14.30 Hvordan grunnfjellet blir eltet og formet med geolog Sebastian Wolf

 

Passer for barn over 10 år, voksne, geologi studenter og andre med interesse for geologi.

Kurset er gratis.

Begrenset antall plasser per kursdag - Gratisbillett sikres her!

 

Foto: "Meta Morph" Hanne Åmli 2020. Keramikk. Foto: Åshild S. F. Thorsen, UiB